“Zonnevis uit de Oven”

 

“ST. Pierre is de Franse naam voor Zonnevis.

Hij heeft een Garnalen smaak in zich.

Ze worden gevangen rond de wateren van de Azoren.

Met een Handlijn.

Het is een platte Vis, met veel lange vinstekels.

En een donkere vlek op de flank.

Die men ook wel de Duimafdruk van de Heilige Petrus noemt.

Een hele Sierlijke Imposante Vis is het dus.”

 

Voor 3 a 4 Personen:

 

Een Zonnevis.

Dille.

Ketjap

Citroensap.

Dille

Olijfolie.

Peper&Zout.

 

Bereiding:

 

Aangezien een Zonnevis, vol met harde scherpe stekels zit.

Kan je hem beter door de Visboer laten schoonmaken.

Als je ervaring genoeg hebt met Vis schoonmaken?

Heb je er een Scherp mes en een stevige schaar voor nodig.

Je zal niet de eerste zijn die een flink,

 bloedende hand er aan overhoudt.

 

We pakken een Stalen ovenschaal.

Leggen de schoongemaakte Zonnebaars er in.

Peper,  Zout en Dille strooien we er over heen.

Ketjap en olifolie doen we er ook bij.

We smeren alles er in door de Vis.

Door die In de Ovenschaal heen en weer te halen

 

Nu pakken we een Rooster,  leggen die in de Ovenschaal.

En doen de Zonnevis er op.

Een beetje Citroensap er over heen.

En wat water onder de Rooster.

We doen nu de Ovenschaal in de Oven.

Op 170 graden (heteluchtoven)

En laten die er ongeveer 30 minuten er in Garen.