“Gerookte Karper”
1 hele Karper.
(als het kan laat je hem schoonmaken door de Visboer)
Citroensap.
Peper&zout.
Olijfolie.
Rookmot:
Eik-Kersen-Appel en Elzen Rookmot.
Een Geëmailleerde Pan met Deksel.
Rooster wat er in past.
Natte Theedoek.
Bereiding:
We nemen een schaal.
Doen de schoongemaakte Karper er in.
Water en Citroensap maken we een Badje er van.
Even goed er in spoelen en dan de Karper laten uit lekken.
We pakken de Geëmailleerde Pan die we als Rookpan gaan gebruiken.
We doen de Rookmot op de Bodem van de Pan.
Legen de Rooster er op.
Daar legen we de Karper op.
Peper&Zout. Strooien we er overheen.
Olijfolie schenken we er overheen.
Doen het Gas aan. Als er een Rooklucht uitkomt.
Doen we de Deksel erop. En het Gas op een laag pitje.
De theedoek maken we nat en legen die op de Deksel.
Dat de Pan Lucht dicht is.
We Roken de Karper 30 a 45 Minuten.
Dan pakken we een Ovenschaal.
Legen de Karper er in.
En laten hem op 200 graden 20 minuten.
Helemaal gaar van binnen worden in de Hete Lucht Oven.
En lekker laten het afkoelen…
Serveer de Gerookte Karper Lauw.
Eet smakenlijk, Succes verzekerd!!!