“Kip-Toscane”
“Kip Toscane was eigenlijk in Italie ontstaan.
Voor op Brood. In de Middag.
Voor de Boeren Land arbeiders.”
Kipfilet: hoeveel jij er in wilt hebben.
Veel Tomaten.
Knoflook.
Uien.
Ketjap.
Mosterd.
Sambal.
Kerrie.
Nootmuskaat.
Peterselie.
Thijm.
Laurier Blad.
Olijfolie.
Peper&Zout.
Bereiding:
We snijden de Knoflook Fijn.
De uien in grove stukken.
Olijfolie in de Pan en we doen de Knoflook en Uien,
Kerrie, nootmuskaat, Peterselie en Thijm er bij.
Dan de Tomaten die in vieren zijn gesneden er in.
(je kan ook Gepelde Tomaat uit Blik nemen)
Laurier Bladeren er bij, Ketjap en Water.
We doen de hele stukken Kipfilet er bij.
Dit laten we goed 30 minuten door Koken.
We pakken de Stamper.
En Stampen de Tomaten en de Gare Kipfilet tot het een brij wordt.
Dan doen we er Mosterd en Paneermeel er bij
Verder doen we Sambal, Peper en Zout erbij.
Naar Smaak ook in de Pan.
Als het gaat pruttelen is het Klaar.
Serveer het Warm met Pasta bijvoorbeeld...
(tip: Wees met Kip Toscane vooral niet gierig met Tomaten.
Ik zelf doe voor een normale Braadpan minimaal twaalf verse Tomaten.
Of drie Blikken gepelde Tomaten)