Tip 1.

Zoetwater vis. 

 

Karper snoekbaars meerval enzo,

 

Als ze zijn schoon gemaakt, 

Leg ze in even een badje van azijn of citroensap. 

En spoel ze goed af met koud water. 

Zo gaat de slijmlaag er van af.

En de grond smaak gaat er van af.

 

Tip 2.

De grootste fout die men maakt,

Is sudder vlees eerst aanbraden. 

Zo kunnen de smaken niet goed intrekken. 

Tijdens het sudderen. 

En het wordt minder zacht en mals.

 

Tip 3.

Als je patatjes maakt. 

Of aardappelen uit de oven?

Als je ze heb gesneden, 

Laat ze even indrogen. 

Zo worden ze knapperiger. 

 

Tip 4.

Als je knoflook gebruikt,

Heb je als je het in grove schijfjes snijdt. 

Er veel minder van nodig. 

Dan als je het fijn snijdt.

De knoflook blijft dan krachtiger van smaak.