Het verhaal achter de brandnetel kroketten.
Een paar jaar geleden had in lymfeklier kanker.
Mijn heup was er door gebroken.
Ik kon eigenlijk niks tijdens de chemotherapie.
Ik lag ik me bed op een middag.
En dacht, wat doe ik hier eigenlijk???
Heb me krukken gepakt.
En naar buiten gegaan.
En brandnetels geplukt.
Naast mijn flat.
In de bijlmer.
In Amsterdam.
In de keuken Thuis.
De eerste brandnetel kroketten gemaakt.
Zo is het idee,
van de brandnetel kroketten onstaan.
“Brandnetel-Kroketten”
Brandnetels.
Aardappel.
Bloem.
Paneermeel.
2 Eieren.
Peper en zout.
Bereiding:
We koken de Brandnetels.
En de Aardappelen.
Doen dit bij elkaar.
En stampen het het goed.
Door elkaar heen.
Je kan ook gedroogde brandnetel gebruiken.
We maken er Kroket vormen van.
Dan door de Bloem,
Het Ei geel,
Doe door het Ei geel peper en zout.
Na smaak.
En de Paneermeel.
Laten het stijven in de Koelkast.
En daarna Frituren we,
Voor bakken. En na bakken.
We de Brandnetel-Kroketten.
En het is klaar.
Eetsmakenlijk...
Echt een aanrader!!!
(Tip: je kan ze als ze zijn voorgebakken.
In de vriezer legen)
Erik-jan-kruyssen