Ierse Zalm met Guinness Stout.

 

Dit gerecht komt uit Ierland.

Ze hadden in het najaar een overschot aan  Zalmen.

Die deden ze dan in de Grond.

Zo kwamen er ook geen Beren  op af.

Door ze Koud te Bewaren voor in de Winter en het Voorjaar.

 

1-grote Zalm zonder Huid.

Basterd Suiker.

Een Flesje Stout.

(kan je niet aan stout komen,

Whiskey kan ook zeer goed.)

Peper en Zout.

 

Bereiding:

 

We gaan de Zalm Koud garen.

 

We nemen een grote langwerpige Schaal.

En we leggen er Folie op.

Dan leggen we de Zalm er op.

En bestrooien die het Peper en Zout aan een kant.

Deze kant bestrooien we ook,

Gul met Basterd Suiker,

Dan schenken we het stout er over.

De hele Zalm verpakken we dan verder in de folie.

We leggen de Schaal met de verpakte Zalm.

48-uur in de Koelkast.

Daarna halen we de Zalm uit de folie.

En spoelen we die schoon.

Onder de koude stromende kraan.

 

Serveer het koud op het Bord.

Met brood er  bij.