“Eigen gemaakte Runder Rollade”
Rollade is duur.
Maar als je hem zelf maakt.
Is het veel lekkerder
En kan je ook met een kleine beurs.
Een leuk Etentje maken…
Twee Rundvlees stooflappen,
Mooi recht hoekig zonder gaten er in.
Ginger Poeder.
Masala.
Kerrie.
Nootmuskaat.
Honing.
Soja Saus.
Sambal.
Peterselie.
Olijf Olie.
Peper&Zout.
Bereiding:
We pakken een Stalen Ovenschaal.
Legen de Rund Lappen er in.
We doen mooi verdeeld.
Kruiden en Olie over heen.
Het is de bedoeling dat er eigenlijk,
niks in de schaal blijft liggen.
Maar alles door het Vlees in opgenomen.
Dan Rollen we de Rund Lappen.
Steken er State stokjes er in.
Dat het op zin plaats en vorm blijft,
En binden het met Rollade Touw.
Vast en in vorm.
Als hij mooi recht is.
Rollen we hem in Folie.
En laten hem 42uur intrekken in de Koelkast.
Halen hem daarna uit de Koelkast.
En laten hem op Kamer Tempratuur komen.
Als hij in een Braadpan Past?
Braden we hem in Roomboter.
En even blussen met Water in een Braadpan.
Anders in de Oven…