“Karper uit de Oven”
Voor 6 personen:
1 hele karper
Paar teentjes knoflook
4 Tomaten.
2 Citroenen
6 Laurierbladeren.
6 Kruidnagels
Tijm.
Saffraan.
Ketjap. Peper en Zout.
En Azijn.
Bereiding:
Wrijf met een theedoek met azijn de karper schoon.
Totdat de slijmlaag er van af is.
Slacht dan de karper.
Maak de buik van binnen leeg en haal de kieuwen er af.
En snijd 5 grote kerven in de rug.
Spoel de buik goed schoon van binnen met azijn.
Pak de ovenschaal en doe er (olijf) olie in.
Doe er gemalen zwarte peper, zout, kerrie en nootmuskaat bij
6 Laurierbladeren.
Tijm, saffraan, kruidnagel en een scheut ketjap,
gesneden knoflook en citroen Schijfjes.
En de stukken tomaat er bij.
Vul de ovenschaal bij met water.
Rol de karper er goed in rond.
En steek in elke snee in de rug een citroen Schijfje.
Leg de ovenschaal met de karper er in.
In de oven op 170 graden.
Als het water in de ovenschaal flink borrelt.
Zet je de oven uit en laat de karper in de oven na garen.
(Let op!!!) De schubben en de graten van karper.
Zijn zeer hard en scherp.
Daar tegenover staat dat de vis weinig graten bevat.