“Gerookte Pieterman Vis”
Pieterman Vissen leven op de Bodem van de Zee.
En zijn ongeveer 30 cm lang.
De Rugvinstekel is voor de verdediging tegen Roggen.
Er zit Gif in wat zeer langdurig pijnlijk is.
(bij Zeezwemmen zeer berucht,..
Als je er op gaat staan in het Water)
Je zal niet de eerste zijn…
Die er een zeer pijnlijke Hand mee gekregen had.
Dus kijk heel goed uit wanneer je hem schoonmaakt
En de Rugvinstekel verwijdert…
Hele Pieterman Vissen.
Citroensap.
Olijfolie.
Peper&Zout.
En een Rookpan, Folie.
Beuken Rookmout.
Bereiding:
We verwijderen de Rugvin met Stekel en al.
Met een Scherp mes voorzichtig.
Dan snijden we de Kop met de Vinnen er af.
En spoelen de ingewanden er uit onder de Water Kraan.
We leggen ze op Folie op de Rooster van de Rookpan.
Peper en Zout, Strooien we er over heen.
Met een beetje Olijfolie en citroensap
Voor het Roken is Beuken Rookmout het beste.
Het hangt er van af wat voor Rookpan je hebt.
Hoe lang je het Rookt.
In mijn Rookpan (een Kleine)
Rook ik het ongeveer 15 minuten.
Serveer het Lauw, Zal zeker smaken!!!